Ракетата на Цвети Пиронкова - продадена за балготворителната кауза на Рефан
Ракетата на Цвети Пиронкова - продадена за балготворителната кауза на Рефан / dariknews.bg/ архив

18 хиляди лева бяха събрани от благотворителната изложба в памет на основателят на козметична компания "Рефан България" - Стефан Попов. Изложението  протича под надслов „Нека хората с добри сърца да помогнат на нашите деца" и ще продължи до 15 ноември. През първия ден бяха продадени 10 картини от личната колекция на Стефан Попов. Събраните средства ще бъдат дарени на първата в България клиника по Детска хирургия към УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив.

Една от най-атрактивните покупки направи майка, чието дете е било оперирано и лекувано в клиниката по Детска хирургия. Жената плати 1000 лева за ракетата на Цвети Пиронкова, с която стигна до полуфинал на тенис турнир №1 в света - Уимбълдън. Организатор на благотворителната изложба е управителят на Рефан България Ангел Попов. По време на събитието той бе удостоен с почетен медал за добротворчество от фондация "Да помогнем на нуждаещите се".

Събраните средства ще бъдат за ремонт на залата за кувьози и операционната зала на интензивното отделение на Детска хирургия към УМБАЛ „Свети Георги".