Стартира ученически конкурс
Стартира ученически конкурс / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова


От днес стартира конкурс за деца от 7 до 18 години на тема ”Предания, легенди и природни забележителности от моя роден край” / ”Моят домашен любимец”.
Конкурсът се организира от община Благоевград и Общински съвет по наркотични вещества - Благоевград, като в него могат да вземат участие ученици от 7 до 18 години. Съгласно регламента на конкурса децата ще бъдат разделени в две възрастови групи от 7 до 12 и от 12 до 18 години, които ще се състезават в 4 категории – есе/разказ, рисунка, авторска снимка на хартиен носител - 20/30 и мултимедийна презентация по 2 теми - ”Предания, легенди и природни забележителности от моя роден край” и ”Моят домашен любимец”.

Творбите могат да бъдат подавани в срок до 22.12.2010 г. в стая № 516 на Община Благоевград. Целите на конкурса са да са повишаване знанията на учениците за вредното влияние на наркотиците върху човешкия организъм, превенция на наркоманиите и рисковото поведение чрез засилване интереса на подрастващите към историята, природни забележителности от родения край, предизвикване на дискусия в семейството за разпространяването и употребата на наркотици, подкрепа от семейната среда за участието на учениците в конкурса, изграждане и формиране на отговорност, милосърдие и умения за здравословен начин на живот, формиране на навици за грижа за живота и здравето на всички живи същества на планетата.

Творбите ще бъдат оценявани от комисия от учители по български език и изобразително изкуство, формирана със заповед на кмета на община Благоевград. Отличените ученици ще бъдат наградени в началото на месец януари.