Симпатизанти и членове на ВМРО се събират пред Парламента
Симпатизанти и членове на ВМРО се събират пред Парламента / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

Искането за национален референдум за членството на Турция в Европейския съюз трябва да влезе утре за разглеждане в залата на Народното събрание. Обещанието бе поето лично от председателя на Парламента Цецка Цачева. Въпреки това, представители на ВМРО ще се съберат пред Народното събрание на 20 октомври от 9 часа. За столицата ще заминат над 100 старозагорци.

„Разполагаме с информация, че има процедурни опити да се отклони искането за референдум и затова повече от 1 000 наши членове и симпатизанти ще се съберем утре пред Парламента. По този начин ще покажем гражданската си позиция и ще напомним на депутатите, че е крайно време референдумите да бъдат уважавани като форма", коментира в студиото на Дарик председателят на общинската организация на ВМРО в Стара Загора Кристиан Петков.

Той потвърди, че е проведена среща със старозагорските народни представители от ГЕРБ. „Ние представихме нашите мотиви, с които да ги убедим, защо е важно да гласуват „за" такъв референдум. Каква е тяхната позиция по въпроса ще стане ясно утре в Пленарна зала".

Над 330 хиляди души от цялата страна и повече от 30 хиляди в Старозагорско подкрепиха подписката на ВМРО за национален референдум срещу членството на Турция в Европейския съюз.