Млади огнеборци ще мерят сили в турнир за купа Юлиян Манзаров
Млади огнеборци ще мерят сили в турнир за купа Юлиян Манзаров / Люба Нинова

Традиционен есенен турнир за преходната купа "Юлиан Манзаров" на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" ще се проведе на 23 октомври в Ловеч. Организатори на инициативата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване" и звеното й в Ловеч, Българска федерация по пожароприложен спорт, както и Община Ловеч.

Посрещането на отборите е с начален час 10.30 на тренировъчния стадион на ПФК „Литекс". Веднага след това е предвидена техническа конференция за обучение на инструкторите и съдийските комисии, в съответствие с новите правила за провеждане на състезанието, както и посещение на културните забележителности на град Ловеч за отборите участници и придружаващите ги педагози.

Тържественото откриване на състезанието е в 13:30 ч. Надпреварата ще стартира в 14.00 часа с дисциплината „бойно разгръщане на състезателна пътека". От 15:00 ч. е щафетното бягане с препятствия на 400 м. Тържествено награждаване на победителите и участниците в турнира е от 16:00 ч. Община Ловеч ще връчи купи и грамоти на отборите, класирали се на първите три места, като комплексни победители.