Благоевград - № 2 в класацията Най-добрият град за живеене с 4890 точки
Благоевград - № 2 в класацията Най-добрият град за живеене с 4890 точки / снимка: Община Благоевград

Четвърти ден Благоевград заема втора позиция във временната класация "Най-добрият град за живеене в България", след като в първите два дни от началото на кампанията бе лидер с най-много гласове в своя полза.

Първенец до момента е морската столица. По последни данни за Варна са гласували 6262 души. С 1372 точки по-малко е Благоевград, подкрепен от 4890 почитатели.

На трето място е Пловдив с 4516 точки. Миналогодишният победител в класацията - София, засега е на 10-та позиция.

Гласуването се осъществява на сайтовете dariknews.bg и 24chasa.bg. И според временната класация на сайта 24chasa.bg Варна е лидер с 3646 гласа. Второто място заема Бургас - с 1116 гласа. Благоевград е на трето място с гласували 479 души.

Националното изследване на Дарик радио, „24 часа" и DarikNews.bg за качеството на живот в големите български градове се организира за четвърта поредна година.

"Най-добрият град за живеене в България" ще бъде избран според 26 критерия. Сред тях са инвестиции в инфраструктурни проекти, екологично състояние на града, възможност за спорт, брой места за паркиране. Новото в проучването тази година е, че най-голям брой точки за всеки град ще носи интернет гласуването.

През миналите три години, откакто се прави проучването, Варна два пъти спечели първото място в класацията - през 2007 и 2008 г. Миналата година пък София стана най-добрият град за живеене в България.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛАГОЕВГРАД ТУК

АНКЕТАТА НА "24 ЧАСА"