Сърбия обвини италианците за инцидента, искат преиграване
Сърбия обвини италианците за инцидента, искат преиграване / Reuters
Президентът на Сръбския футболен съюз Томислав Караджич обвини италианската футболна федерация за инцидентите на квалификационния мач за Евро 2012 в Генуа, който бе прекратен.

"Първото заключение е, че италианската федерация е отговорна за организирането на мача. Ние имахме информация, че запалянковците готвят провокации и информирахме УЕФА и, разбира се, италианската федерация", каза днес на пресконференция Томислав Караджич и представи пред пресата доклада на отговорника за сигурността на Сръбския футболен съюз.

Караджич каза, че Сръбският футболен съюз иска мачът с Италия да се преиграе и че на 18 октомври ще бъде в седалището на УЕФА, за да пледира за каузата на сръбския национален отбор.

"Ние ще запознаем УЕФА и лично президентът на УЕФА Мишел Платини с всички детайли", каза Караджич и допълни, че „не е прекалено голям оптимист за резултатите от тази среща".

На 28 октомври Дисциплинарната комисия на УЕФА ще има заседание, на което ще се обсъждат възможните наказания на Сръбския футболен съюз, но и на италианската федерация като организатор на прекъснатия квалификационен мач за Евро 2012 Италия - Сърбия.

На същата пресконференция Томислав Караджич каза, че той и съюзът са за провеждането на дербито на сръбското футболно първенство Цървена звезда - Партизан на стадиона на Цървена звезда, независимо че се очакват нови сблъсъци между запалянковците на двата големи съперника.