Трактора не бил политически, а обществено опасен
Трактора не бил политически, а обществено опасен / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Трактора не бил политически, а обществено опасен
33662
Трактора не бил политически, а обществено опасен
  • Трактора не бил политически, а обществено опасен

Алексей Петров не е политически опасен, но е обществено опасен и е опасен за свидетелите по делото. Това коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в кулоарите на парламента. Той категорично отрече Петров да е субсидирал с 1 млн. лева ГЕРБ при изграждането на партията.

По думите на Цветанов, спонсорството на ГЕРБ е в докладите на Сметната палата, а Петров нямало как да е бил допуснат при изграждането на структурите на партията.

"Този човек е можел да имам във въображението си идея да вкара хора в ГЕРБ като Семов и други лица, но те не бяха допуснати при структурирането на партията, защото знаехме кой кой е. Предлагаше се като голям експерт шефът на НОИ, но ние знаехме каква беше връзката на бившия шеф на НОИ с Алексей Петров, който беше в борда на НОИ. Политическа партия ГЕРБ е изграждана от структурите на политическа партия ГЕРБ, които са във всяко населено място. Аз съм човекът, който съм обикалял всички общини по 3-4 пъти и съм се срещал лично с хората. Не смятам, че трябва да занимаваме обществото с един човек, който му приключва разследването и ще му бъде повдигнато обвинение за рекет и изнудване. Вие влизате в една схема на това изнудване, което предстои да бъде извършвано над всеки, за който си посочи, че е необходим", коментира Цветан Цветанов.

Вътрешният министър обясни още, че за следващите две години са предвидени 38 млн. лева за 20 млн. тона бензин, а не за 10 млн. тона, каквато информация се появила. "Това означава, че цената е 1,90 лева, ние сме предвидили и отстъпката, която се прави при по-големи количества", заяви Цветанов. По думите му количеството, предвидено от МВР, не е по-голямо от предходни години.