40 автори от седем държави на фотофест под тепетата
40 автори от седем държави на фотофест под тепетата / www.sxc.hu

Пловдив е домакин на 31-ия Международен фестивал на фотографията, който се открива днес и ще продължи до 31 октомври. На него ще се представят 40 автори, публиката ще може да види 16 изложби, чиято тема тази година е  "Местата, в които (не) живеем". Сюжетите са разнообразни, реализациите започват от документа и репортажния стил на фотография, преминават през личното и емоционалното изражение, концептуалните и минималистични визии, за да завършат с "science-fiction".

В тазгодишното издание на фестивала ще участват автори от България, Турция, Унгария, Естония, Чехия, Франция и Полша. Откриването е в 17.30 часа в Балабановата къща на ул. "Константин Стоилов" 57.

Изложбите са включени в програмата на Есенния салон на изкуствата. Оранизатори на фотофеста са Община Пловдив, Пловдивско фотографско средище и Общински Институт "Старинен Пловдив". Екзпозициите са подготвени в сътрудничество с Посолството на Република Естония в София, Генералното консулство на Република Турция в Пловдив, Чешки център, Полски институт София, Унгарски културен институт София, Нов Български Университет и Регионален Исторически музей Пловдив.