Сингапурецът Петър Лим оттегли офертата си за Ливърпул
Сингапурецът Петър Лим оттегли офертата си за Ливърпул / Reuters


Драмата за продажбата на Ливърпул продължава с пълна сила и днес. След като вчера Върховният съд на Великобритания даде зелена светлина сделката с американската компания „Но Инглънд Спортс Венчърс” да се осъществи, снощи все още настоящите собственици Том Хикс и Джордж Джилет заведоха дело в Тексаския съд пет минути преди началото на срещата на Борда на директорите, която трябваше да финализира продажбата. По този начин двамата отново запорираха сделката, а в момента в съда в Лондон тече ново дело.

Именно по време на съдебната процедура, другият кандидат за акциите на Ливърпул – сингапурският милиардер Питър Лим оттегли предложението си, което бе по-добро от офертата на „Но Инглънд Спортс Венчърс”.

Според официалното съобщение разпространено от офисите на Лим става ясно, че предложението му не е било разглеждано от Борда на директорите, за сметка на офертата от НЕВС.

Сингапурският бизнесмен разкрива също, че ако моментната ситуация в клуба се промени, то предложението му отново може да стане актуално.