Трети Европейски знак за качество получи ЦДГ „Братя Грим
Трети Европейски знак за качество получи ЦДГ „Братя Грим / Дарик Шумен

Трети пореден  Европейски знак за качество бе присъден преди броени дни на ЦДГ № 25 "Братя Грим" за работа по проект на програма е-Twinning към програма Учене през целия живот на ЕК  "Приказки в детската градина-2". Проектът се реализира за втора година в партньорство с още 5 държави и през първата също получи това най-високо отличие на Програмата - съобщиха от пресцетъра на общината. Преди това знакът бе връчен за проект „Децата имат нужда от култура и традиции". 

Всеки учител, който  регистрира електронен проект в портала на е-Twinning, получава Знак за партньорство, с който се удостоверява участие. След качествена работа, множество публикации, доказващи високо ниво  на работа по точно определени критерии, получава Национален знак за качество. Ако двама от партньорите са отличени, се присъжда високото отличие Европейски знак за качество.

Знакът за качество ЦДГ № 25 "Братя Грим" получава точно в началото на седмиците е-Twinning, които стартират тези дни и в Шумен. Градът ни има двама посланици на Програмата, които ще популяризират  идеите и възможностите й през следващите 15 дни - Христина Баева, експерт в РИО и Евгения Цветанова, директор на ЦДГ № 25.

Утре от 13.00 ч. до 14.30 ч. в детска градина „Братя Грим" ще се проведе среща-семинар за учители, които се интересуват от този тип партньорства. По време на форума те ще могат да се регистрират веднага в програмата е-Twinning и ще им бъде оказана помощ за работа по този тип проекти. Двамата посланици на Програмата канят всички желаещи да присъстват на срещата.

През следващата седмица се предвиждат и редица други събития - skype-връзка на деца с партньори от други страни, ще започне работа методическо обединение за включване на информационни и комуникационни технологии в педагогическия процес и др., свързани с програмата e-Twinning.