Министър Цветанов: Алексей Петров може да казва каквото си иска
Министър Цветанов: Алексей Петров може да казва каквото си иска / снимка: Пресцентър на МВР
Министър Цветанов: Алексей Петров може да казва каквото си иска
33608
Министър Цветанов: Алексей Петров може да казва каквото си иска
  • Министър Цветанов: Алексей Петров може да казва каквото си иска

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов очаква най-различни слухове по негов адрес от представители на организираната престъпност. Той каза това в отговор на журналистически въпрос доколко са верни твърденията, че Алексей Петров му е помагал да събира пари за предизборната кампания на ГЕРБ миналата година.

„Съвсем нормално е човек, който очаква да приключи неговото разследване за рекет, изнудване, пране на пари и всичко останало, което е от спектъра на Наказателния кодекс, какво очаквате да каже. Че Цветанов е най-добрия? Естествено, че ще бъде такъв подхода и аз много добре го осъзнавах. Ще ви върна малко във времето, за да припомня един образ, който се опитаха да ми създадат и то точно подобни среди, които искаха или да компрометират даден човек, или да го направят зависим, за да може да изпълнява определени поръчки. 2009-та година, преди кампаниите да започнат, аз бях изкаран, че страдам от някакво странно заболяване и припадам при срещи с хората. След това бях изкаран, че обикаляйки страната и изграждайки структурите на ГЕРБ и занимавайки се с политика, съм успял да забременя една дама", заяви министърът.

Алексей Петров може да казва каквото си иска. За мен е важно какви са доказателствата по неговите разследвания", категоричен беше той.

По повод информациите, че Алексей Петров „ще влиза в политиката", вътрешният министър коментира, че хубавото на демокрацията е, че всеки може да го направи. „Лошото е ако подобни хора бъдат допуснати да определят политиката на държавата. В крайна сметка хората вземат окончателното решение, а не вътрешното убеждение на всеки гражданин", каза обаче Цветанов.

„Това, че някой има богато въображение и би искал да се възприеме като идеолог на нещо, неговият потенциал може да стигне само и единствено до евентуално бъдещо развитие в партия РЗС. Това е таванът, който може да бъде реализиран в политиката", коментира още Цветанов.

При посещението си във Варна министър Цветанов отказа да коментира убийството на зам.-председателя на Общинския съвет на Ракитово Северин Клашнов.

В морската столица вътрешният министър откри обновените учебни помещения в регионалния център за специализирана полицейска подготовка към Академията на МВР. По-късно той ще изнесе лекция във Варненския свободен университет за състоянието и перспективите на МВР и ще се включи в национална работна среща по проблемите с трафика на хора. Цветанов заяви, че през последната година 4 млн. жители по света били въвлечени в трафика на хора, а печалбите от този мръсен бизнес са били 7-8 млрд. евро. В България жертви на трафик са станали над 2000 души през последните няколко години.

Още новини от Варна