Ученическият крос „Златна есен стартира в 10.00 ч.
Ученическият крос „Златна есен стартира в 10.00 ч. / Sofia Photo Agency

От 10 ч. в парк „Студентски" в Шумен ще се проведе традиционният ученически крос „Златна есен". Проявата е организирана от община Шумен и УСШ „Хан Крум". Състезателите ще бъдат разпределени в четири възрастови групи: момчета и момичета 3-5 клас, момчета и момичета 5-6 клас, момчета и момичета 7-8 клас, юноши и девойки - 9-12 клас. Те ще пробягат дистанции от 600 м до 1500 м, в съответствие с възрастовата група - информират от общината.

Победителите  до трето място ще получат индивидуални предметни награди, а в отборното  класиране - купи. Ще бъде връчена  купа и на училището, осигурило най-много участници в кроса.

По време на състезанието ще бъде осигурено медицинско присъствие. Към момента  има подадени заявки за участие от всички училища в Шумен. Общият брой на състезателите ще стане известен в деня на кроса.

Средствата, предвидени за финансовото обезпечаване на проявата - награди и технически разходи, в размер на 900 лв., са от бюджета на „Младежки дейности, спорт и туризъм" на община Шумен.