Синята зона - пробно от следващата седмица
Синята зона - пробно от следващата седмица / Дарик Добрич

Синята зона за платено паркиране ще бъде въведена в Добрич пробно от 18 октомври, съобщи пред Дарик зам.-кметът арх.Пламен Ганчев. В пробния период, който ще продължи през цялата идна седмица на пл."Свобода" и по ул."Отец Паисий", няма да се заплаща за престой, а ще се разяснява на гражданите как ще действат правилата в зоната. Общо в целия син сектор ще се ползват 450 паркоместа. За едночасов престой от 08.00 до 18.00 часа, в дните от понеделник до петък, ще се плаща по 1 лев. 

До края на тази година трябва да бъде изготвена пълната работна документация за регионалното депо за твърди битови отпадъци в Стожер, съобщи още арх.Ганчев. Веднага след това ще се кандидатства за финансиране от 10 млн.евро пред ОП"Околна среда". През 2011 година се очаква средствата да бъдат получени и да се проведат търговете за изпълнители на проекта. Дейностите по изграждане на сметището, където ще се депонира сметта на осемте добруджански общини и на шуменската Никола Козлево, ще започнат едва след това. Дотогава обаче Добрич няма да има никакви проблеми с  отпадъците, тъй като новата клетка на депото в с.Богдан работи нормално. 

И през есенно-зимния сезон ще продължи рехабилитацията и подмяната на водопроводите по ул."Христо Ботев" и ул."Дунав" в Добрич. „Ще се създадат неудобства за гражданите, които живеят в тези райони, но това са необходими дейности, за да бъдат възстановени цели публични пространства", заяви арх.Ганчев.