Хикс и Джилет отново стопираха продажбата на Ливърпул
Хикс и Джилет отново стопираха продажбата на Ливърпул / Reuters

Само в рамките на няколко дни, все още действащите американски собственици на Ливърпул Томас Хикс и Джордж Джилет, успяха за втори път да блокират продажбата на клуба. Това се случи тази нощ, въпреки решението на Върховния съд на Великобритания от вчера, който даде зелена светлина сделката да се осъществи.

Хикс и Джилет се опитаха да разформироват Борда на директорите на „червените”, като по този начин си осигурят необходимите гласове, за да блокират сделката с американската компания „Ню Ингланд Спортс Венчърс”. След заседанието на съда в Лондон обаче, стана ясно, че двамата нямат никакво право да правят подобни промени и продажбата трябваше да бъде финализирана миналата нощ. Това обаче така и не се случи.

На извънредната среща на Борда на директорите, Хикс И Джилет обявиха, че съдът в Тексас е издал временна ограничителна заповед, която за момента стопира сделката на стойност 300 млн. паунда. Мотивът на съда в Тексас е, че въпросната сума е много под реалната стойност на футболния клуб.

Хикс и Джилет също ще търсят и обезщетение от „Кралската банка на Шотландия”, основен кредитор на клуба, в размер на повече от 1 млрд. паунда за нанесени щети. Изслушването по случая е насрочено за 25 октомври, а крайният срок за рефинансиране на заемите от страна на Хикс и Джилет към „Кралската банка на Шотландия” изтича утре – 15 октомври.