Младенов: Разчетите на Дянков за осигуровките ще са ясни на тристранката в петък
Младенов: Разчетите на Дянков за осигуровките ще са ясни на тристранката в петък / Sofia Photo Agency
Младенов: Разчетите на Дянков за осигуровките ще са ясни на тристранката в петък
33580
Младенов: Разчетите на Дянков за осигуровките ще са ясни на тристранката в петък
  • Младенов: Разчетите на Дянков за осигуровките ще са ясни на тристранката в петък

На тристрания съвет в края на седмицата ще стане ясно какви са разчетите на разчетите на финансовия министър Симеон Дянков за вдигането на осигуровките. Това съобщи социалният министър Тотю Младенов. По думите му на вчерашната среща Дянков е изказал само предположения, че вноската за пенсия може да нарастне с 1,5 процента. Младенов не коментира евентуално увеличение и уточни, че чака да се запознае с документите от финансовото ведомство.

Социалният министър уточни, че на вчерашната среща с бизнеса и синдикатите Дянков е изказал само предположения за нарастването на вноската. „Той правеше предположения, но не е заковал цифра, която трябва да бъде сметната и която трябва да бъде факт. Изчакайте до петък, в петък и синдикатите, и работодателите ще бъдат на тристранния съвет”, каза министър Младенов.

Според него синдикатите са потвърдили участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество, за да защитят позициите си.

За да не се увеличават осигуровките, всички трябва да работят с трудови договори и да се плащат осигуровки върху реалните заплати, каза министърът и допълни: „Ако го няма това нещо, както става в момента, тогава някой трябва да напълни социално-осигурителните фондове и затова именно е тази борба, която искаме да покажем – непримиримост към тези, които не спазват закона и правят дъмпинг на тези компании в България, които плащат данъци, плащат осигуровки, плащат заплати, инвестират за подобряване на условията на труд, и по този начин им помагаме и на тях”.

Младенов заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев извърши проверка на строителни обекти в София.

Младенов Разчетите на Дянков за осигуровките ще са ясни на тристранката в петък
netinfo