Сигнал за бомба затвори жп гарата в София
Сигнал за бомба затвори жп гарата в София / Sofia Photo Agency, архив

Сигнал за бомба затвори снощи Централната жп гара в София, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктура". В 20.45 часа на телефона на служба „Информация" на Централна гара-София анонимен мъжки глас е подал сигнал за поставено взривно устройство в гарата, което ще бъде задействано в 21.15 часа.

В 21.10 часа е последвал повторен анонимен сигнал. Незабавно са уведомени органите на „Транспортна полиция" и „Гражданска защита". От 21.00 до 22.00 часа районът на чакалните на първия и втория етаж в гара София бе отцепен. Пътниците на заминаващите в този часови пояс влакове са били снабдявани с билети направо във влаковете, допълниха от Железопътната инфраструктура. При проверките не е намерено взривно устройство. Нормалната обстановка в района на Централна гара-София е възстановена в 22.00 часа снощи.

Ръководството на компанията алармира, че „черният хумор" за поставени бомби е за сметка на комфорта и спокойствието на пътниците и е пречка за предоставянето на качествена услуга. Освен това всяко затваряне на гара или закъснение на влак заради бомбена заплаха носи икономически загуби както за пътниците, така и за превозвачите.