Лотар Матеус: В бъдеще ще работим с най-добрите партньори
Лотар Матеус: В бъдеще ще работим с най-добрите партньори / Reuters
Националният селекционер на България Лотар Матеус заяви след победата срещу Саудитска Арабия с 2:0, че в бъдеще БФС ще работи с най-добрите партньори. Германецът бе доста разочарован от организацията по престоя на националния отбор в Истанбул.

„Доволен съм от мача, който се получи, въпреки че имахме някои организационни проблеми. Пътуването не беше най-перфектното, както и условията на вчерашната тренировка. Доволен съм от моите играчи, защото те не се поддадоха на негативното настроение”, коментира националният селекционер.

„Момчетата показаха най-доброто от себе си, играха мъжки и успяха да спечелят този мач. Показах нерви, защото съдията на няколко пъти позволи много груба игра срещу моите футболисти. Особено се ядосах при удара без топка срещу Благой Георгиев, а съдиите не реагираха”, добави германецът.

„Искам да почертая, че що се отнася до организационните неуредици грешката не е в БФС, а в организаторите в Истанбул. Заслужаваме да имаме най-добрите опции и ще се постараем в бъдеще да работим с най-добрите партньори. Започнах с осем нови футболисти от самото начало на мача. За мен беше чудесно, че още в първата си седмица имах тези два мача на разположение”, допълни специалистът.

„От тези футболисти, които играха днес всички имат шанс да се завърнат в националния отбор. Направи ми лошо впечатление, че през второто полувреме някои от футболистите отпаднаха физически и моята задача ще бъде да работим всекидневно, когато сме на лагери и да подобрим тяхното физическо състояние. За националния отбор всички футболисти трябва да бъдат перфектно подготвени и да играят за отбора 90 минути”, каза още Лотар Матеус.