Николен Кушев е №1 в Източноевропейския и в българския шампионат по мотокрос с АТВ
Николен Кушев е №1 в Източноевропейския и в българския шампионат по мотокрос с АТВ / dariknews.bg, архив

Николен Кушев спечели последния старт за сезона от Източноевропейския и българския шампионат по мотокрос с АТВ. Надпреварата бе в Троян и сложи точка на тазгодишната борба за двете титли.

Великотърновският талант, който на 2 ноември ще навърши 18 години, спечели и двете шампионски купи. Така той повтори успеха си от миналата година в източноевропейската надпревара, а в българската си върна титлата, взета тогава от друг пилот от старата столица Васил Томов.

В Тоян Николен Кушев бе най- бърз в тренировките, квалификацията за място и в двата манша, и постигна пета победа през сезона у нас. Втори е Десислав Цеков, трети Маргарит Маргаритов. В кръга стартираха още двама представители на старата столица. Зорница Тодорова от „Боляри" получи повреда на АТВ- то и не кара във втория манш. 15- годишният Мартин Аламуров също имаше проблеми с мотора и остана девети в подреждането.

В крайното класиране за Източноевропейския шампионат Николен Кушев е следван от румънеца Разван Иринеску, единствен през сезона успял да му вземе един манш и Мартин Аламуров, който за българското първенство е четвърти.

От догодина Николен Кушев ще насочи усилията си в Европейския шампионат. Целта му е да намери ново предизвикателство, след като у нас и в Източна Европа вече наложи превъзходството си.