Свиленградска общинарка -  единствена в състава на междуведомствена експертна група
Свиленградска общинарка - единствена в състава на междуведомствена експертна група / DarikNews

Главният експерт "Поръчки, концесии и контрол" в община Свиленград Грозденка Дюлгерова е единственият представител на община, включен в състава на новосформираната Междуведомствена експертна група за изработване на нормативна рамка за провеждане на обществени поръчки. Тя е в състава на комисията заедно с общо 32 представители на Агенцията по обществени поръчки, на всички министерства, на Комисията за защита на конкуренцията, Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция и Националното сдружение на общините. Комисията е създадена със заповед на министър-председателя Бойко Борисов и се оглавява от изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки Миглена Павлова.

На няколко заседания експертите ще трябва до 10 ноември да изготвят и представят обобщен анализ на практиката и риска при прилагане на законодателството в областта на обществените поръчки и да дадат предложения за мерки, усъвършенстващи тази нормативна уредба.

Експертната група ще подпомага дейността на Междуведомствената работна група от министри и зам.-министри, която до средата на декември трябва да изготви и обсъди законодателна концепция за провеждане на обществените поръчки.