Заловиха над 1 млн. кутии цигари без акциз на ГКПП „Кулата”
Заловиха над 1 млн. кутии цигари без акциз на ГКПП „Кулата” / dariknews.bg/ Архив

Над 1 млн. кутии с цигари без бандерол заловиха на КГПП „Кулата". Това съобщиха от Регионална дирекция „Гранична полиция" в Смолян. 448 550 кутии са били превозвани в товарен автомобил „Сканя" от 33-годишен гръцки гражданин. Контрабандната стока е открита при допълнителна проверка с мобилен рентген. По документи автомобилът е бил натоварен  с ПВЦ - профили. Установено е, че един ред от ПВЦ - профилите е използван, като "тапа", а останалата част от карусерията е натоварена с контрабандните цигари.

Товарният автомобил и стоката са иззети от служители на Агенция "Митници" и оставени на съхранение на Митнически терминал - Кулата. С решение на Окръжен съд Благоевград, на гръцкия гражданин е наложена мярка за неотклонение за 72 часа, гаранция в размер на 10 000 лева и забрана за напускане на пределите на Република България. По случая е образувано досъдебно производство.

При друга проверка, извършена на влизащ в страната товарен автомобил "ДАФ" с българска регистрация са открити 634 500 кутии цигари от различни марки също без бандерол. Установено е, че водачът е 51-годишен българския гражданин от Съединение. Той е декларирал, че превозва ел. материали. Служителите на реда са намерили цигарите зад "тапа" от два реда кашони с лампи и ел табла.

По първоначални данни на водача, товарът е натоварен в Атина, а дестинацията на пътуване е от Гърция за Германия.

Работата и по двата случая продължава.