Домовчийски и Рангелов водят атаката срещу Саудитска Арабия
Домовчийски и Рангелов водят атаката срещу Саудитска Арабия / Gong.bg
Валери Домовчийски и Димитър Рангелов ще водят атаката на българския национален отбор срещу Саудитска Арабия, научи Гонг. Контролата е от 18.30 часа на едно от помощните игрища на стадион „Кемал Ататюрк” в Истанбул. Националният селекционер Лотар Матеус спази обещанието си за много експерименти в тази проверка и ще започне срещата с двама в атака.

Дебют с екипа на България ще направи вратарят на молдовския Шериф Владислав Стоянов. В защита отдясно ще действа Павел Виданов, а отляво Петър Занев. Двойката централни защитници в мача с арабите ще бъде Иван Иванов и Йордан Милиев.

Интересни рокади е предприел Лотар Матеус и в халфовата линия. Като десен полузащитник мача ще започне Ивелин Попов. Постът не е непознат за Попето, тъй като в клуба си Газиантепспор се изявява именно на тази позиция. Отляво ще действа друг представител на местното първенство – крилото на Касъмпаша Николай Димитров. Двойката вътрешни халфове изглежда по-стандартна – Чавдар Янков и Станислав Англеов.

Лотар Матеус доведе в Истанбул група от 19 футболисти, като един от тях ще отпадне от разширения състав за мача, а един няма да влезе, тъй като по наредбите на ФИФА в една контрола смени те могат да бъдат само 6. Със сигурност за България ще дебютира врататрят на Локомотив София Боян Пейков, като се очаква той да се появи в игра през второто полувреме.

Съставът на България:

Владислав Стоянов – Павел Виданов, Иван Иванов, Йордан Милиев, Петър Занев – Ивелин Попов, Чавдар Янков, Станислав Ангелов, Николай Димитров – Валери Домовчийски, Димитър Рангелов.