Фармацевтична компания дари животоспасяващи лекарства на МБАЛ
Фармацевтична компания дари животоспасяващи лекарства на МБАЛ / DarikNews.bg, Гергана Пейчева

Фармацевтичната компания СОФАРМА дари животоспасяващи медикаменти на МБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович". Това са 4 хиляди ампули антибиотик амикацин и фолиева киселина.

Дарението се извърши със съдействието на председателя на Общинския съвет Тенчо Руканов. Той уточни, че са водени разговори с 13 старозагорски лечебни заведения-общински и държавни, от които десет са заявили подобна нужда.

Дарението е третото от началото на годината. „Въпреки, че ние сме едни от най-големите длъжници на компанията, те намериха сили и средства да ни дарят безвъзмездно медикаменти за нуждите на нашите пациенти", коментира директорът на МБАЛ д-р Николай Колев. В най-скоро време на болницата ще бъде дарен и гентамицин.

Д-р Николай Колев се надява, че ще се намерят дарители, благодарение на които ще бъде закупен рентгенов апарт за нуждите на съвременния ортопедичен операционен блок. „Той отговаря на абсолютно всички европейски изисквания. Необходимо е обаче да се закупи рентгенов апарат на стойност около 90 хиляди лева."