2500 лв. разпредели фондация Бистра и Галина
2500 лв. разпредели фондация Бистра и Галина / Дарик Русе

2500 лв. разпредели на 44-то си заседание Управителният съвет на Хотел-фондация „Бистра и Галина”. По програмата „Талантливите деца на Русе” бяха отпуснати средства на пианисти, възпитаници на НУИ „Проф. Веселин Стоянов”: Константина Тошева, ученичка в 6-ти клас с преподавател Евгени Желязков за участие в Международен конкурс за пианисти „Путь к мастерству” в Ростов на Дон и Невена Тодорова, ученичка в 12-ти клас с преподавател Веселинка Иванова за участие в Международен конкурс „Надежди, таланти, майстори” в гр. Добрич.

Ясен Попов от АГ „Гео Милев” и Деница Дончева от НУИ „Проф. В. Стоянов” бяха финансирани за участие в Театрална школа „Артистисимо” с преподаватели доц. д-р Александър Илиев и Иглика Пеева. Традиционно за септемврийската сесия, най-много средства бяха отделени за програмата „Семейството на добрите хора”. Суми за закупуване на учебници и учебни материали, както и за заплащане на семестриални такси получиха учениците Мария Петкова-10-ти клас в ПГИУ „Елиас Канети”, Маринела Дечева- 11-ти клас в ПГСАГ „Пеньо Пенев”, Силвия Славкова- 12-ти клас в СОУЕЕ ”Св. Константин-Кирил Философ”, Денислав и Станислав Пеневи - 9-ти клас в СОУ „Христо Ботев” и студентите Деница Календжиева- 4-ти курс в МУ София, Александър Савов и  Александър Александров – II-ри курс в РУ „Ангел Кънчев”. Месечна стипендия беше гласувана на Любен Величков – ученик в 10-ти клас в Спортно училище „Майор Атанас Узунов”.

По програма „Партньорство”  подкрепа получи сдружение „Движение за хармонично развитие – карнавали”. Отпуснатите средства са за закупуване на материали за работа на детска карнавална трупа и заплащане таксите за тренировки по карнавална техника на две деца, участници в „Лятна детска академия 2010” на фондацията.