Бразилия ще защитава титлата си срещу Куба
Бразилия ще защитава титлата си срещу Куба / Reuters

Бразилският национален отбор по волейбол изпълни плана си за класиране на финала на световното първенство в Италия срещу Куба, след като победи представителите на домакините с 3:1 (25:15, 25:22, 23:25, 17:25).

Бразилците, около които назря сериозен скандал след загубата с 0:3 от България, която прати родните ни национали в потока на Куба, бяха безпощадни срещу италианците в първите два гейма. Те спечелиха на 15 и на 22 точки, но домакините успяха да се върнат в мача в третия гейм след 25:23.

В четвъртия гейм Леандро Висото беше над всички и помогна за крайната победа на 17 точки, след като сам записа 24 точни удара в противниковото поле за целия мач.

Италианците грешаха често и допуснаха 31 собствени грешки, което надхвърля далеч вкараните 20 точки от най-резултатния в отбора им Алесандро Фей. "Публиката беше фантастична и ме накара да се чувствам като в Бразилия.

Играхме много добре и въпреки че направихме няколко грешки, успяхме да се възползваме от слабостите на съперника ни. Силите бяха почти изравнени и всичко зависеше от допуснатите грешки. Сега трябва да се съсредоточим върху последния мач срещу Куба, който ще бъде истинска битка", заяви бразилският наставник Бернардо Резенде.