Пак много сватби на 10.10.10 г. във Варна
Пак много сватби на 10.10.10 г. във Варна / Dariknews, архив
Пак много сватби на 10.10.10 г. във Варна
33345
Пак много сватби на 10.10.10 г. във Варна
  • Пак много сватби на 10.10.10 г. във Варна

Най-малко 27 влюбени двойки във Варна ще си кажат „да” в деня, в който се струпват три десетки, заяви за Дарик Весела Великова, шеф на Обредния дом в морската столица. Броят на сватбите е по-голям от обичайния за неделя, но не може да се говори за истерия, каквато имаше през последните няколко години. Във Варна двойките с мерак да минат под венчило са били най-много на 07.07.2007 г. – над 70.

Според една част от нумеролозите числото 10 е олицетворение на целостта на Вселената, завършване на определена фаза и създаване на позитивна атмосфера, която помага занапред. Според други обаче трите десетки ще донесат на бъдещето семейство единствено мъка, разочарование и сълзи. Те твърдят, че тази неделя Меркурий ще е в четвъртата си ретроградна фаза за годината, съответно денят изобщо не е подходящ за вричане във вярност.

Да вдигнеш „сватба с три десетки” и тя да се падне в неделя си е истински удар в десетката. Това се случва веднъж на поне 100 години. Достатъчно рядко, че да не се слушаш в предвещанията на звездните спецове. Освен това трудно може да се каже до колко числата гарантират щастлив брак.

И на специални, и на недотам специални дати много варненци решават „да се вземат, щом се обичат”. За първите десет месеца в морската столица са сключени 1118 брака – само с един по-малко от миналата година. Което показва, че сватбите продължават да са на мода, дори и в безпарични времена.