Работодатели приемат хора с увреждания
Работодатели приемат хора с увреждания / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Работодатели приемат хора с увреждания
33283
Работодатели приемат хора с увреждания
  • Работодатели приемат хора с увреждания

Десетки хора с увреждания се срещнаха с бъдещите си работодатели. Мотото на проекта е "Ден на кариерата за хора с уврежданията 2010 - мост за намаляване на ефектите от кризата". Кампанията беше открита от заместник-министъра на труда и социалната политика Валентина Симеонова.

"Много се радвам, че тук има немалко работодателски организации, което означава, че дори в ситуация на криза, работодателите вече са развили чувствителност към този проблем. Надявам се тази чувствителност да се повишава още повече," заяви министър Симеонова.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Агенция за хора с увреждания. Председателят, Мариана Кърковска, изрази удовлетворение от предоставената възможност на хората с увреждания да се докажат.

"Изключително сме доволни от работата на хората с увреждания. Убедени сме, че те имат своя капацитет и се радваме, че могат да покажат възможностите си в пряк контакт с бъдещите си работодатели," каза още Кърковска.

Работодатели приемат хора с увреждания
netinfo

Кампанията беше подкрепена и от "Агенция по заетостта". Изпълнителният директор Росица Стелиянова гарантира, че при добро желание от работодателите, агенцията ще даде шанс на всеки с увреждане.

"Агенция по заетостта винаги би застанала зад подобна инициатива. Стремим се нашите услуги да стигнат до повече хора. Направили сме максимално достъпна среда във всички поделения на агенцията. Много е важно в този период на криза държавните институции да бъдат подпомагани от гражданското общество," завърши Стелиянова.