Матеус: Сам взимам решенията, Божинов просто не е във форма
Матеус: Сам взимам решенията, Божинов просто не е във форма / netinfo
Селекционерът на България Лотар Матеус заяви категорично, че сам избира играчите, които да повика в състава. Немският специалист говори на официална пресконференция в Правец. Матеус защити решението си да не изпрати повиквателна за Валери Божинов с мотива, че нападателят не е във форма, а не защото така му е било наредено от президента на БФС Борислав Михайлов.

„Сам взимам решенията си. Това е едно от условията в моя договор. Не се интересувам от личните интереси и истории. Най-много ме интересува да започнем да постигаме позитивни резултати и да радваме феновете. Говорих с Божинов, имахме дълъг, личен разговор, както във Флоренция, където го посетих, така и в петък, когато взех окончателното решение той да не попадне в отбора. И трябва да подчертая, че решението е изцяло по спортно-технически причини, а той ми обеща да работи усилено върху формата си, за да може отново да помага на националния отбор. Аз съм щастлив от това му обещание, защото той е страхотен футболист”, сподели Матеус.

Относно предпочитанията си към Димитър Рангелов и Димитър Макриев, вместо Божинов, Матеус обясни:„Най-малкото, вкарват голове. Рангелов не играе по 90 минути в Израел, аз съм наясно с това, но имам добри отзиви и за него, и за Макриев от Израел." 

"Като треньор не искам да правя лоша услуга на футболистите, тези, които не се намират във форма, да ги викам. Ако той (Божинов) играе зле, никой няма да напише нищо хубаво за него след мача, и след това ще трябва да преодолява труден период. Божинов не играе в Парма, но знаем какъв беше преди, футболист от суперкласа, и искаме да я възвърне”, каза още специалистът.

„Знам, че се учудихте, че Валери не попадна в състава, аз говорих с него, и той е на мнение, че не се намира в най-добрата си форма в момента”, добави наставникът.