Сините няма да подкрепят вота на недоверие към правителството
Сините няма да подкрепят вота на недоверие към правителството / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Все още не изчерпано доверието към правителството на ГЕРБ и Синята коалиция няма да подкрепи предстоящия вот на недоверие, съобщи в Русе на пресконференция народният представител д-р Михаил Михайлов.

„Правителството прави политически и  други стъпки в правилната посока, но в областта на здравеопазването има регрес", уточни д-р Михайлов. По думите му правителството може да загуби доверието на Синята коалиция, ако не осъществява реформа в здравеопазването и няма правилно бюджетиране в тази област, в която се очакват в края на 2010 г. около 200 млн. лева неплатени задължения на болниците. Д-р Михайлов се опасява, че през последните години се увеличават промените към командно-административно ръководство на здравеопазването, посочва БТА.

Членовете на СДС искат националния партиен съвет на заседанието си на 12 октомври да определи ясно своята позиция към правителството на Бойко Борисов, заяви общинският председател на СДС в Русе Юлиян Гарелов. „На заседанието трябва да се обсъди има ли това правителство воля за реформи, те леви ли са или десни и изпълняват ли се мерки за излизане от кризата", каза Гарелов.