Депутати не уважиха ВМРО  и СКАТ
Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ / снимка: Дарик Бургас
Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ
33227
Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ
Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ
  • Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ
  • Депутати не уважиха ВМРО и СКАТ

Народните представители от нито една партия не уважиха поканата на ВМРО и СКАТ телевизия за обсъждане на искането за референдум относно членството на Турция в Европейския съюз. Това трябваше да стане днес, от 11 часа в хотел „България”. В същото време, в друга зала, на дискусия за проблемите на инвалидите у нас, присъстваха депутатите Пенко Атанасов и Пламен Орешарски от БСП и Вяра Петрова от ГЕРБ.

Георги Дракалиев, областен председател на ВМРО, потвърди, че абсолютно всички народни избраници са били поканени, но днес сутринта женски глас, заявил, че се обажда от организацията на войводите, отложил срещата за утре. Според него, те следват сляпо партийната перспектива и не искат да бъдат убеждавани, че има нужда от разговор по темата „Защо е важно да подкрепим референдума против членството на Турция в ЕС?”

Валентин Касабов от СКАТ телевизия благодари от сърце на всички депутати, които не пристигнаха на срещата. Той заяви, че те „се изплюха в лицето на всички тези 330 000 българи, поставили своите  подписи под искането за референдум и е любопитно как след този отказ ще гледат в очите своите избиратели.”

Звуков файл 1: Георги Дракалиев от  ВМРО

Звуков файл 2: Валеентин Касабов от СКАТ ТВ