Новият лидер на ГЕРБ- Казанлък : Искам стойностните хора да са напред
Новият лидер на ГЕРБ- Казанлък : Искам стойностните хора да са напред / Д.Бобева

Визитка:

53 годишен, инженер- хидравлик, прекарал дълги години от трудовия си стаж в бившия Институт по хидравлика и пневматика. Понастоящем е изпълнителен директор на фирма „Хидропневмотехника", която е наследник на Института.

Вдовец. Баща на две пораснали вече момчета.
Зодия Водолей. От онези, за които казаната дума е хвърлен камък, а очарованието на живота е в работата. И не се отказват лесно.
Няма вид на биткаджия, но респектира. Не обича много да говори, но за сметка на това обича да слуша. И „чува" разговора.
Първото впечатление е за мек, благ и диалогичен тип човек, прекалено възпитан, за задачата с която се нагърбва и ситуацията, в която попада.
Склонява от един разговор за интервю, без писналите ни уговорки в стил: „да координирам с ръководството".
.............................................................

- Господин Иванов, публична тайна е разделението в местната структура на ГЕРБ- Казанлък. Според запознати- на поне три клана. Вие оглавявате ръководството в труден за организацията момент и една от надеждите и очакванията към вас и членовете на новото ръководство е именно справянето с вътрешните противоречия в организацията. Имате ли визия, как ще стане това?

- Надявам се новото ръководство , избрано от Изпълнителната комисия на ГЕРБ да подейства на местната структура като един сигнал, едно начало за излизане от това състояние, което по всеобщо мнение не е добро.

- Вече три години на практика ГЕРБ Казанлък няма лице. Вие споделяте ли подобна теза? Всъщност теза или диагноза е това?

- Не се наемам да го окачествявам, но моето лично мнение е , че лицето каквото е било досега на ГЕРБ не е това, което бих искал да е и което смятам, че партията би трябвало да има.

- Вие сам за себе си достатъчно спокоен и достатъчно убеден ли сте, че ще успеете да наложите по някакъв начин авторитета си в организацията, след като в новото 7-членно ръководство на практика само един е номиниран от общинското събрание, а всички останали са назначени от Изпълнителната комисия, която може би е преценила така заради нечие становище или просто са имали друга информация?

- Един категоричен отговор не би звучал много убедително, или поне на мен не би ми звучал убедително.

- Водолеите сте дипломати, трябва да намерите начин.

- Който и да е и застане тук, на моето място и заяви, че е категорично сигурен и едва ли не клетва ще положи, че е сигурен и би го направил, мога само да го поздравя и да му отстъпя стола си без притеснение. По принцип не съм човек на гръмките и категорични изявления. Предпочитам оценката за мен и работата ми да идва след това: от свършени неща, от свършена работа. Ако нямам увереност, не бих се заел с това нещо, но не искам да говоря гръмки неща предварително.

- Каква е вашата цел, която вие лично като човек сам за себе си поставихте, оглавявайки тази организация?

- Желанието ми е да се обединят стойностните хора в ГЕРБ и те да бъдат изведени на преден план в работата на организацията. Да се промени облика в общината и града, които до момента има ГЕРБ, защото физиономията до сега, поне за мен не е удовлетворителна. Не е тази, която заслужава и би могъл да има ГЕРБ.

- Стана ясна вашата предишна, преди ГЕРБ партийна принадлежност- а именно на БКП. Вие също четете форуми, сигурно вече сте видели ,че това някак не се харесва на симпатизанти и членската маса на ГЕРБ. Коментарите са доста спорни и различни по въпроса. Това за вас самият притеснително ли е?

- Не.

- Тук сте категоричен.

- Да тук съм категоричен- това не ме притеснява. И обяснявам защо: първо, този факт аз никога не съм го крил. Освен това работех в предприятие, което навремето бе от 500-600 човека, когато аз бях партиен секретар и за това време през него са минали много повече хора от този брой. Така че първо е наивно човек да си помисли да крие нещо подобно, а и аз нямам никакви притеснения за това, нито имам и причина да го крия. През този период не съм извършил нещо, от което да се притеснявам или срамувам. Това беше нещатна, неплатена работа, което за мен си бе просто едно натоварване в повече.

- Въобще нужно ли е да се дамгосват хората по този начин?

- Това, че човек членувал в някоя партия за определен период от време автоматично не го определя какъв е човекът, защото е пределно ясно, че във всяка една от партиите има и много ценни хора, има и други, които не са гордост за тези партии.

- Депутатът от ГЕРБ-Казанлък Емил Караниколов е и член на ръководството, което вие оглавявате. Ще успеете ли да излезете от неговата сянка и авторитет, имайки предвид все пак, че ГЕРБ е партия на авторитета? Той ли ще е лидерът на местната структура в сянка, а вие само лицето или ще поемете функциите си в действителност?

- Времето ще покаже къде е истината. Не бих искал да бъда фигура или кукла на конци. По принцип съм свикнал да чувам доста мнения , или поне по няколко мнения по даден въпрос. Това ми се случва ежедневно ,в другата ми работа, професионалната. Не смятам, че за ГЕРБ би било добре някой друг да ми казва какво да правя, какво да решим. Естествено от този нов състав на ръководството, който е назначен, очаквам всеки един от тях да има мнение по въпросите, които ни касаят и обсъждаме. И да го казва. По принцип съм диалогичен човек и имам намерение да чувам не само тези 7 мнения, а много повече от 7 мнения, тъй като има и общински съветници от ГЕРБ, хора с позиции.

- Каква е каузата на ГЕРБ- Казанлък за следващата година?

- Местните избори.

- Говори се, че в града на розите местните избори , в частта за кмет ще са нещо като закъснял 8-ми март. В смисъл очаква се сериозна женска битка от кандидатки. От партия ГЕРБ вече се въртели две имена на потенциални кандидатки?

- Категорично заявявам, че на този етап не са обсъждани никакви кандидатури.