Шумен

Петър Атмаджов от "Килърите" също остава в ареста

25 септември 2010 13:46 | Автор: Красимир Кънчев

Петър Атмаджов от "Килърите" също остава в ареста
П. Атмаджов на влизане в съдебната зала © снимка: Дарик-Шумен  

Шуменският окръжен съд постанови постоянна мярка "задържане под стража" за 55-годишният Петър Атмаджов, свързван с групата на „Килърите". Съдът уважи искането на прокуратурата, която повдигна три обвинения на Атмаджов. Те са съучастие като помагач в убийствата на шуменския бизнесмен Румен Рачев и на адвоката от Велико Търново Петър Лупов. Третото обвинение срещу Атмаджов е за придобиване и държане на незаконно огнестрелно оръжие и 419 на брой различни боеприпаси.

Окръжният прокурор на Шумен Ася Петрова заяви, че събраните до момента доказателства и материали по досъдебното производство, са достатъчни, за да може съдът да направи обосновано предположение, че Атмаджов е съпричастен към извършените престъпления и да го остави в ареста. Петрова допълни, че според показанията на трима явни и трима тайни свидетели Атмаджов е имал активна роля в нанасянето на побой на великотърновският адвокат Петър Лупов, както и в неговото убийство, и това на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Установено е още, че Атмаджов е предал определена сума пари на друг обвиняем от групата на „Килърите". Според прокуратурата, има риск обвиняемият да се укрие или да извърши и друго престъпление, ако му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение.Ася Петрова подчерта, че срещу 55-годишният мъж се води и друго досъдебно производство за документни престъпления.

Пред съда Петър Атмаджов отрече да е извършвал престъпленията, за които е обвинен, като обясни, че откритите патрони са ловни, тъй като той е ловец от 30 години. Не познавам никой от обвиняемите освен Петър - Сумиста от неговите спортни изяви, каза още той. Защитата му поиска мярка "домашен арест" и отрече, че събраните материали и показания доказват, че Атмаджов е помагал или е участвал в извършването на престъпленията.

Определението на Шуменския окръжен съд може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд - Варна.Етикети: Петър Атмаджов, "Килърите", Шумен, съд, Прокуратурата, мярка, арест

Напиши коментар

  • Име *:

    Полетата отбелязани със * са задължителни!
  • Коментар *:

  • Код за сигурност *:

    security code

    Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още