Матеус си тръгна, пътува за мач на Божинов, готви и среща с Бербатов
Матеус си тръгна, пътува за мач на Божинов, готви и среща с Бербатов / Sofia Photo Agency
Новият селекционер на българския национален отбор Лотар Матеус отпътува от страната ни в ранния следобед. Графикът на немския специалист в следващите няколко седмици е изключително натоварен, като в най-скоро време той ще проведе разговори с Валери Божинов, а след това ще се опита да убеди и Димитър Бербатов да се върне в състава.

Помощникът на селекционера - Михаил Мадански, разкри пред Гонг, че още утре Матеус ще пътува за Италия, а през уикенда ще наблюдава на живо мач на Парма. Той е предвидил и лична среща с нападателя на тима Валери Божинов.

Новият старши треньор на „трикольорите” ще гледа на живо и мача Валенсия – Манчестър Юнайтед от груповата фаза на Шампионската лига. Целта на Лотар Матеус е да се види на четири очи с Димитър Бербатов, за да разговаря с него за евентуалното му завръщане в националния тим на България. Бившият капитан на "трикольорите" сложи край на кариерата си през месец май тази година, а до този момент не е дал знак, че има намерение да промени решението си. 

„Той дойде с график, разпределен до най-тънката подробност. Утре пътува до Италия, за да гледа мач на Парма и да разговаря с Валери Божинов. Ще гледа на живо Валенсия – Манчестър Юнайтед. На мен много би ми се искало да говори с Димитър Бербатов. По какъв начин и кога, все още не е споделил с нас. Ще се опита да го върне, нещо, което ни се иска и на нас”, сподели Михаил Мадански.

Селекционерът е предвидил и разговор с Валери Домовчийски.

„Иска да следи мачовете от израелското първенство, очевидно чрез свои приятели, които ще му изпратят записи. След това се връща, ще гледа ЦСКА – Порто, мачове от българското първенство, както и двубоите на Левски, за съжаление по телевизията”, добави още помощникът на Лотар Матеус – Михаил Мицански.