НСО отрича за инцидент с кортежа на Първанов
НСО отрича за инцидент с кортежа на Първанов / снимки: DarikNews.bg
НСО отрича за инцидент с кортежа на Първанов
32913
НСО отрича за инцидент с кортежа на Първанов
  • НСО отрича за инцидент с кортежа на Първанов

Две коли са се ударили край Ловеч, докато са преминавали покрай кортежа на президента Георги Първанов, но служителите на НСО дори не са забелязали, че има пътено произшествие, съобщи пред Дарик началникът на НСО генерал Димитър Димитров.

Той уточни, че причината за инцидента не е в кортежа на държавния глава.

Генерал Димитров заяви, че единият от автомобилите, движещи се в другата лента, се е движил с превишена скорост и леко е закачил колата пред него.

След излизане от Община Севлиево президентът бе причакан от двама мъже, които на висок глас обясниха пред медиите, че кортежът на държавния глава е предизвикал катастрофа. Двамата изчакаха срещата на президента в Общината, не разговаряха преди това с президентската охрана, а направо потърсиха журналистите.

Единият от тях, представил се като Симеон Маринчев от Лозен, разказа: "Отсреща идва същия бус като нашия и той, за да не се удари челно в тези три пилотни коли, се заби в мантинелата и отзад се заби една Тойота".

Охранителите ги предупредиха, че ако това е лъжа, ще им бъде потърсена отговорност. 

Двамата мъже бяха качени в полицейски автомобил и отведени за писмени обяснения.

 

НСО отрича за инцидент с кортежа на Първанов
netinfo

След това официално бе съобщено на журналистите, че президентският кортеж не е участвал в катастрофа. Бе изказано предположение, че водач на автомобил се е загледал в кортежа, намалил е, при което е бил ударен от друг автомобил.

54-годишен габровец е потърсил лекарска помощ в Областната болница и е обяснил, че е бил водач на единия от автомобилите, участвали в пътния инцидент, в който бе замесен и президентският кортеж. Мъжът е без опасност за живота има гръдна травма, вероятно нанесена от предпазния колан.