Джерард: Няма място за паника
Джерард: Няма място за паника / Reuters

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че сега не е времето за паника в тима, макар че мърсисайдци започнаха изключително слабо новия сезон.

В момента "червените" са на 16-то място във Висшата лига и има едва една победа в първите си пет мача. Освен това, те вече отпаднаха по унизителен начин от Карлинг Къп, след като бяха победени от отбора от Лига 2 Нортхямптън през седмицата. Джерард обаче смята, че е рано да се дават оценки на новия облик на тима и е убеден, че няколко добри резултата ще вдигнат настроението в отбора.

"Мрачно е и тъжно е, тъй като постигнахме няколко негативни резултата", сподели халфът. "Това стана срещу Манчестър Юнайтед и Нортхямптън. Но в момента е едва седмия мач от началото на сезона, лудост е да се паникьосваме. Не можеш да съдиш за позицията си в лигата, докато не си изиграл 10-12 мача. Да, имаме пет точки и и загубихме няколко мача, но ако постигнем три поредни победи, ще се върнем в борбата за местата, даващи право на участие в Европа", добави английският национал.