Вестниците днес
Вестниците днес / Dariknews.bg

Доцент от факултет "Авиационен" на ВВУБ "Г. Бенковски" в Долна Митрополия и курсант паднаха с мотоделтапланер, четем от страница първа на вестник "Посредник" днес. Инцидентът е станал на 22 септември вечерта, след като доц. Велчо Велчев решил да повози 23-годишният курсант Данаил Митев с машината. Причината за падането още се изяснява, доцентът е с два счупени крака, а курсантът е получил само леки охлузвания и леки натъртвания.

Ясен е вече новият шеф на Окръжния съд в Плевен и това е съдия Александър Григоров. Той е председател на назакателното отделение на Окръжния съд. Григоров е избран от ВСС с 13 гласа «за», а за другия кандидат съдия Силвия Кръстева гласовете са били 6.

На първа страница е поместена и снимка на събрани в чували орехи като един от белезите на настъпилата вече астрономическа есен или т.нар. орехово време.

НАП започва проверки за невнесени осигуровки. Санкционирани ще бъдат както фирми, които "забравят" да осигурят работниците си, така и физически лица, които са длъжни да се самоосигуряват, но не го правят.

Вандали пък са посегнали на все още недостроения параклис в жк "Дружба". От няколко дни някой троши стъклата на входната врата на параклиса, потрошено е и част от оборудването.

Страница трета е посветена на предстоящия протест на синдикатите, който ще се проведе на 7 октомври пред Парламента. Николай Ненков, който е един от вицепрезидентите на КНСБ, разяснява мотивите за протеста срещу пенсионната реформа, която готви правителството.

"Нахални глигани опоскват Опанец" е водещото заглавие в новия брой на "BG Север". Дивите прасета опустошават градини и дворове, местните хора са безсилни.

Покрайнините на Плевен са превърнати в сметище, алармира още от първа страница седмичникът. Материал на социалната страница разказва за мизерията около крайните блокове на "Дружба".

Фирми събират неизяснени такси от потребители на газ, а хората не знаят към кого да се обърнат в случай на евентуална авария. За проблема може да прочетете на страницата "Конфликти". От там ще разберете и как семейство се бори за земята си, отнета му от бизнесмени и как мними "магове" мамят и тормозят гражданите.

За новия изборен кодекс и липсата на консенсус между партиите, четете на страницата за политика. От новия брой на "BG Север" ще разберете доколко са пострадали от кризата занаятите. И за проблема около поскъпването на вносните цигари и ментетата, които заливат черния пазар.

За наградата на Плевенската драма, за фалита на филхармонията и за руска балерина, която е решила да обучава плевенски деца, четете на културната страница.

В голямото интервю президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов е категоричен: Ако продължаваме така, ще пратим "Формула 1" в някоя друга държава.