Къде ще бъде разположена скулптурата посветена на Биньо Иванов?
Къде ще бъде разположена скулптурата посветена на Биньо Иванов? / netinfo

Пред изключително слаб интерес премина общественото обсъждане, за това къде да бъде разположена скулптурата на Биньо Иванов в Кюстендил. Предложението за създаването на пластиката е на Инициативен комитет за честването на 70- годишнината на автора. В него влизат Свилен Блажев, Едвин Сугарев, Цветанка Ризова, Георги Трифонов, Чавдар Славов, Георги Трифонов и др.

Автор на скулптурата ще бъде проф. Ангел Станев. Тя ще бъде изработена от бронз и постамент от черно габро. Идеята на автора е пластиката да бъде разположена в градинката до Обреден дом. Стойността й ще бъде между 25 000-30 000 лв.

"Тази скулптура отговаря напълно на идеите в поезията на Биньо Иванов. Тя ще бъде изключително модерна художествена творба. Част от средствата за нея ще бъдат спестени, като се използва раздробения паметник на Майстора", заяви художникът Свилен Блажев.

Част от гражданите, които присъстваха на обсъждането се изказаха против това скулптурата да се намира на предложеното място, според тях по удачен вариант е градинката пред читалище Братство. 

Къде ще бъде разположена скулптурата посветена на Биньо Иванов?
netinfo