Двойка по спортни танци от Ямбол печели приз в международен турнир
Двойка по спортни танци от Ямбол печели приз в международен турнир / община Ямбол

Второ място в международния турнир по спортни танци спечели двойката Олга Седова - Георги Найденов от клуб „Тандем" - Ямбол. Призовото класиране е от международната надпревара в Тирана, Албания - част от календара за световната купа.

Със спечелените точки Седова - Найденов се изкачиха до 178 място в световната ранглиста, в която участват 4000 двойки от цялата планета.

До края на месеца представителите на клуб „Тандем" ще вземат участие в два турнира в Азия - на 27 септември във Филипините и на 2 - 3 октовмври в Хонг Конг. При добро класиране Олга Седова и Георги Найденов могат да влязат в първите 160 в световната ранглиста. Община Ямбол подпомага участието на състезателите по спортни танци в предстоящите две състезания.

След завръщането на двойката от Азия клубът продължава занимания с деца, като школите набират желаещи за участие на възраст над 5 години, съобщиха от общината. Заниманията се провеждат в училищата „Кирил и Методий", „Климент Охридски" и „Любен Каравелов", както и в младежки дом „Георги Братанов".