Предприети са мерки за безопасност в училищата, където продължават ремонтите
Предприети са мерки за безопасност в училищата, където продължават ремонтите / netinfo

   Всички мерки за безопасност са взети в двете училища в Дупница, където и в момента текат големи ремонти. Това заявиха директорите на СОУ „Св. Паисий Хилендарски" и ОУ „Св. Климент Охридски",  след като родители изказаха притеснения за обезопасяването на сградите.

  В учебните заведения чрез ЕСКО договори бяха започнати основни ремонтни дейности, работата обаче продължава и в учебно време. Директорите Виолета Инкьова и Илия Близнаков бяха категорични, че са взети всички мерки за безопасност на децата и за нормалното протичане на учебния процес. По класове всички деца са инструктирани да стоят далеч от стените на сградите. Виолета Инкьова обясни, че и строителите са предупредени да следят ситуацията около училището.

  В ОУ „Св. Климент Охридски" също е направен инструктаж, като учители непрекъснато дежурят във и извън сградата. Директорът Илия Близнаков обясни, че ремонтните работи са съобразени с учебния процес, като във времето когато има ученици дейността на строителите е сведена до минимум. Около сградата на училището са поставени ограничителни ленти.