Пресякоха международен канал за трафик на хероин
Пресякоха международен канал за трафик на хероин / снимка: МВР

Четирима души бяха задържани при полицейска операция, насочена срещу международния трафик на наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена в периода 9-16 септември, като в нея участвали служители на отдел "Наркотици" при ГДБОП, техни колеги от Хасково, граничари и агенция "Митници". В хода на операцията бил пресечен международен канал за трафик на хероин чрез използване на куриери - български граждани. Наркотикът минавал от Турция през България за Италия.

На граничните пунктове в Капитан Андреево и Кулата, при опит да пренесат около 1,5 кг хероин, укрит в спортни обувки, били заловени 29-годишният С.Г. и А.Т. на 24 г. При проведените допълнителни действия на територията на София били задържани - организаторът на престъпната група Д.О. на 52 г., нигерийски гражданин, постоянно пребиваващ в страната ни и 31-годишен мъж с инициали Д.М. - негов съучастник.

Образувани са досъдебни производства в Хасково и Благоевград. Работата по разследване на цялостната престъпна дейност на групата продължава.