Мария Неделчева обявява конкурс за есе „Моят път в Европа”
Мария Неделчева обявява конкурс за есе „Моят път в Европа” / снимка: ГЕРБ

Фондация "Българска памет" и евродепутатът Мария Неделчева обявяват конкурс за есе на тема „Моят път в Европа”. Конкурсът ще се проведе в над 50 училища в общините Гърмен, Сатовча, Хаджидимово, Гоце Делчев, Якоруда и Белица. В него могат да участват ученици от 9-и до 12-и клас.

Участниците трябва да развият в авторски текст вижданията си относно своето европейско бъдеще. Творческата надпревара цели да даде възможност на учениците да споделят своите мечти и разбирания, както и да дискутират собствените си перспективи за развитие в общия европейски дом.

Надеждата на организаторите е да поощри младите европейци да изразят гледната си точка, както и да споделят вълнуващи и важни неща, които Европа трябва да научи за тях.

Отличените във финалния кръг ще имат възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на българския евродепутат Мария Неделчева. Там те ще представят идеите си пред европейска аудитория. Така те реално ще добият самочувствие и ще се запознаят непосредствено с перспективите, които се откриват пред младите хора в Европейския съюз.

Крайният срок за изпращане на творбите е 20 октомври 2010 г. на адрес: myeurope@bgmf.eu или concours@mariya-nedelcheva.eu.