Първанов: Проблемите в образованието трябва да бъдат решени законодателно
Първанов: Проблемите в образованието трябва да бъдат решени законодателно / Sofia Photo Agency, архив
Първанов: Проблемите в образованието трябва да бъдат решени законодателно
32625
Първанов: Проблемите в образованието трябва да бъдат решени законодателно
  • Първанов: Проблемите в образованието трябва да бъдат решени законодателно

Президентът Георги Първанов смята, че е нужно да се намерят решения на няколко важни за образованието въпроси, сред които качеството на масовото образование, увеличаване на обхвата на учащите се и намаляване на броя на отпадащите и не на последно място - повдигане на привлекателността на учителския труд. Първанов откри новата учебна година в с. Борован, Врачанско, и удари училищния звънец на изцяло обновеното основно училище "Отец Паисий". Днес то навършва 190 години.

Държавният ни глава каза още, че е нужно да се проведе дискусия относно бъдещия закон за училищното образование и добави:

„Ние очертахме една цялостна програма, която включва и една сериозна дискусия по новия закон за училищното образование, защото най-напред проблемите трябва да бъдат решени законодателно. Трябва да бъдат начертани съвсем конкретни неща, които ние сме разписали в материала, който ще издадем от дискусията. Готови сме на срещи и контакти с Министерството на образованието, с хора от образователния сектор, за да може да прагматизираме тази програма, за да може тя да не звучи откъснато от това, което виждаме в училищата".