СОУ Иван Вазов започва учебната година с повече ученици и нови проекти
СОУ Иван Вазов започва учебната година с повече ученици и нови проекти / netinfo
СОУ "Иван Вазов" започва учебната година с повече ученици и нови проекти
32620
СОУ "Иван Вазов" започва учебната година с повече ученици и нови проекти
  • СОУ "Иван Вазов" започва учебната година с повече ученици и нови проекти

Със 70 ученици повече започна тази учебна година в СОУ "Иван Вазов" Плевен. В елитното училище за учебната 2010 /2011 г. ще се обучават общо 1 551 ученика, каза директорът на учебното заведение Димитър Митев. Борбата за ученици между всичките плевенски училища е не само борба за по-голям бюджет, но и за по-добър имидж. Фактът, че родителите и децата са предпочели именно СОУ "Иван Вазов" ни дава още по-голям хъс да защитим това доверие с работата си, поясни още Димитър Митев.

СОУ "Иван Вазов" е едно от училищата, които много активно работят по различни проекти, с цел подобряване на учебната база и възможностите, предоставяни на децата. И тази година нови идеи не липсват. Първокласниците днес влязоха в ремонтирани стаи с нова мебелировка, единият от училищните коридори пък ще се превърне в своеобразна изложбена зала. В нея вече има над 60 рамки, в които ще бъдат поставени рисунки на ученици, по стените пък ще има 40 саксии с цветя.

По думите на Димитър Митев в момента се работи и по възстановяването на т.н. ученически стол и до няколко месеца в него ще започне предлагане на обедно хранене за учениците. Освен към здравето на децата педагозите в училището са ориентирани и към популяризиране на всички интелектуални, художествени и спортни постижения на подрастващите.

Предстои да се сформира работна група от учители, които да представят на обществото цялата дейност на училището и да я популяризират. Що се отнася до европейските средства, училището вече има осигурено финансиране по международен проект в програма "Коменски" за обмен на ученици. Общото финансиране е 20 хил. евро за две години, каза директор на учебното заведение и обясни, че в рамките на проекта наши учители и ученици ще могат да посетят шест други държава. Пре месец май 2011г. Плевен ще домакин на този обмен и представители на Полша, Румъния, Испания, Великобритания, Холандия и Словакия ще гостуват в нашия град.