8 560 ученици започнаха учебната година в община Шумен
8 560 ученици започнаха учебната година в община Шумен / снимки: Дарик-Шумен

Официално днес бе даден стартът на новата учебна година. 8 560 ученици ще се обучават в училищата в община Шумен, което е с 301 по-малко в сравнение с миналата година. Броят на  първокласниците е малко над 800, около 100 от тях не са от Шумен, но са записани в училищата в общината. Общият брой на сформираните паралелки е 383, с 9 по-малко от предходната учебна година.

Кметът на Шумен Красимир Костов, заедно със заместника си по образованието Живка Тонева и председателят на общинския съвет Даниела Русева присъстваха на официалната церемония за първия учебен ден в СОУ „Сава Доброплодни". „На  този ден ви пожелавам здраве и надежда, успех и воля при овладяването на знанието. Догонете мечтите си, дерзайте в първите си трепети, направете бъдещето си смислено и красиво. А на малките първокласници пожелавам  много радост от първите срещи  с училището", заяви в словото си градоначалникът. На празничната церемония присъства и руската делегация от град Уварово, която е на визита в Шумен.

Областният управител Димитър Александров даде старт на учебната градина в СОУ „Панайот Волов", заместникът му д-р Емилия Станчева посети ОУ „Д-р Петър Берон", а зам.-областния управител Ралица Тодорова бе гост на ОУ „Никола Вапцаров" в село Дибич.

8 560 ученици започнаха учебната година в община Шумен
netinfo