Отличиха огнеборци по повод професионалния им празник
Отличиха огнеборци по повод професионалния им празник / DarikNews.bg, Невена Божкилова

Българските пожарникари отбелязват професионалния си празник.

13 огнеборци от областта са отличени във връзка с празника за конкретни постижения при изпълнение на служебните си задачи.Шестима от тях са от РУ ПБС - Стара Загора-Коля Андонова, Злати Дрянов, Тодор Колев, Деян Стоев, Тодор Белчев и Георги Кьосев. Отличени са и пожарникари от Казанлък и Чирпан.

Отличиха огнеборци по повод професионалния им празник
netinfo
Седмицата на пожарната безопасност в Стара Загора беше открита в 10 часа. Посетителите могат да наблюдават демонстрации на основни техники за пожарогасене. Видеофилм и фотоизложба ще ги запознаят с историята и дейността на старозагорската пожарна. В Казанлък огнеборците отбелязват празника си със спортни мероприятия, а колегите им от от РУ ПБС - Гурково с пожарно-техническо занятие с евакуация на деца в ОДЗ "Латинка".

Значително са намалели пожарите в Старозагорска област, в сравнение с миналата година.

С близо 30 % са намалели пожарите и произшествията, посетени от служителите на районните управления "Пожарна безопасност и спасяване" в областта през първите 8 месеца на годината. Почти двойно в сравнение със същия период на миналата година е намален броя на запалванията в сухи треви и отпадъци, с 35 по-малко са пожарите с материални загуби в областта.