Бойко Борисов: Най-голямото ни предимство е, че сме на кръстопът
Бойко Борисов: Най-голямото ни предимство е, че сме на кръстопът / dariknews.bg
Борисов: Най-голямото ни предимство е, че сме на кръстопът
32542
Борисов: Най-голямото ни предимство е, че сме на кръстопът
  • Борисов: Най-голямото ни предимство е, че сме на кръстопът

Ако има нещо, което можем да експлоатираме в България, това е, че сме на кръстопът - трябват ни магистрали, железници, пристанища, далекопроводи и газопроводи. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди да направи първата копка на когенерационното съоръжение на ЕВН в ТЕЦ-Север. Той припомни, че на 12-ти октомври канцлерът на Германия Ангела Меркел е на посещение у нас и допълни, че през следващите седмици правителството ще положи изключителни усилия, за да намери стратегически инвеститори и за пристанищата по река Дунав. 

Имам традиция онова, на което съм направил първа копка, след време и да го откривам, каза още Борисов. Затова очаквам догодина преди началото на отоплителния сезон да открием съоръжението, допълни той. /Чуйте какво каза още министър-председателят в прикачения звуков файл/

Бойко Борисов: Най-голямото ни предимство е, че сме на кръстопът
netinfo

Взаимоотношенията ни са изградени на принципа на сътрудничеството и коректността, каза преди първата копка министър-председателят на Долна Австрия Ервин Прьол. По думите му проектът, който стартира днес, е от особено голямо значение за Пловдив и региона, и е следваща стъпка в повишаване качеството на живот на местните жители.

Когенерационният проект ще бъде най-модерното по рода си съоръжение в Югоизточна Европа. Инвестицията е на стойност около 100 млн. лева. Съоръжението ще произвежда електроенергия и топлоенергия.