Стара Загора

Георги Първанов: Не мисля да отговарям до безкрай на закачки

13 септември 2010 13:01 | Автор: Ина Танева

Георги Първанов: Не мисля да отговарям до безкрай на закачки
Ректорът на Тракийския университет проф.Иван Станков и президентът Георги Първанов © DarikNews.bg, Ина Танева  

В държава, в която премиерът се опитва да превърне 8 милиона сънародници в обекти на своята политика, не е зле да има и един политически субект, да има алтернативна политика. Така президентът Георги Първанов коментира думите на премиера Бойко Борисов, че „президентът е политически субект".

„На България е нужен дебат, адресиран към реалните проблеми", заяви още в Стара Загора Георги Първанов и допълни,че дебатът трябва да е адресиран към здравеопазването, към образованието, към начина, по който ще бъдат решени финансовите проблеми чрез бюджета за 2011 година, реформите в социалната сфера.

"Ето затова трябва да говорим.Не мисля да отговарям до безкрай на такива закачки", каза още Първанов.

Българският държавен глава присъства на откриването на новата учебна година в Тракийския университет в Стара Загора. В поздравителното си слово той посочи, че живеем във време, в което отношението към науката и образованието е нихилистично.

„Категорично не приемам виждането,съгласно което на науката и образованието да се гледа като на някаква тежест, като бреме за бюджета и средствата за висше образование обикновено са на остатъчен принцип, каквото остане",заяви президентът.

По думите му на България е нужен нов модел за развитието на висшето образование, който предполага нов модел на учебния процес и преподаване, действена система за оценяване, както и изграждане на реален рейтинг на университетите в България.

През новата учебна година в Тракийския университет ще се обучават 1385 първокурсници от България и 291 чуждестранни студенти.Етикети: президентът Георги Първанов, Премиерът Бойко Борисов, наука, образование

Коментари

Коментирай

Подреди: Първите отгоре Последните отгоре

 • Страница:
 • 1
#7

агент 007 - 14.09.2010 г. 11:58:31

Всичко което казва Първанов е истина само за 8 милиона не е вярно щото вече 7 милиона станахме. БатГойко ако се понапъне може и по-малко да останем!

#6

до Манолчо - 13.09.2010 г. 20:26:22

Никога няма да се оправим, когато не се виждат важните проблеми. Аз се солидаризирам с "еколог" тъй като той има ясна гражданска позиция, а не неясни недоволства. Виждам само, че Ви интерисува копчето на сакото на президента, а не екологичното унищожаване на един град и околностите му. Да се иска сметка от Първанов за полигона Змеево. Той знае истината но мълчи и жертва един от най хубавите градове в България. Трябва всички старозагорци да се обединим за оцеляване на нашето поколение. Ние вече сме отровени.

#5

Шошо - 13.09.2010 г. 19:16:02

#3 заставам зад теб!Погледни говедото,как се е ошишкало,копчето на сакото му аха да изфръкне!..то бива плюскане...браво социални "социалисти"!

#4

Манол - 13.09.2010 г. 16:38:24

Срам за Стара Загор! Агентът на ДС - Гоце да открива учебната година! Да припомняме ли, че именно той създаде "Тройната коалиция", да припомняме ли, че именно той е лицето на олигархията!
СРАМ И ПОЗОР!
А като гледам кои са наредени до и над него на снимката, просто да се смееш ли да ревеш ли....Жална ни майка България с тея предатели!

#3

Шибан субект - 13.09.2010 г. 14:27:51

А онова чучело с плитката се уредило за съветник на президента.Така като не влезе в парламента веднага се намери държавна работа за червения хрантутник.Не съм длъжен да ги и здържам и тях.

#2

еколог - 13.09.2010 г. 13:35:33

Г-н Президента поканен ли е на митинга довечера в защита на Ст.Загора от обгазяването. Като главнокомандващ може ли да гарантира, че на полигона Змеево не се извършва унищожаване на старите боеприпаси на Европейския съюз и че фосгена в околните села от ауспусите на автотрафика.

#1

Боже, - 13.09.2010 г. 13:28:45

пази България от президенти!

 • Страница:
 • 1

Напиши коментар

 • Име *:

  Полетата отбелязани със * са задължителни!
 • Коментар *:

 • Код за сигурност *:

  security code

  Въведи код:

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Условия за ползване на коментарите »

 

Тя: Къде си, няма ли да се прибираш най-после? Той: Спомняш ли си магазина, в който си хареса онези перлените обички? Тя: Да, мило!! Той:… Виж още