Варненка спечели 24-часов маратон по планинско колоездене
Варненка спечели 24-часов маратон по планинско колоездене / ccvarna.com

Състезателката на варненския колоездачен клуб „Алекси Николов" Анелия Карагьозян спечели 24-часовия маратон по планинско колоездене, научи Дарик. Екстремното състезание се проведе този уикенд на хижа "Здравец" на 25 км. южно от Пловдив.

31-годишната Карагьозян е спечелила в конкуренция с други 3 дами. За общо 23 часа колоездене представителката на варненския клуб успяла да измине 141,7 км. по планински пътеки и изкачвайки 5070 метра денивелация. Успехът на варненската състезателка е бил повече от категоричен - втората в класирането успяла да навърти по-малко от 100 км., а силите й стигнали за по-малко от 21 часа въртене на педалите.

Другият представител на клуб „Алекси Николов" - Радослав Матеевски, също направил добро представяне, класирайки се седми при мъжете. За 23 часа и 32 минути той успял да навърти близо 120 км. при обща денивелация 4290 метра.

Любопитно е, че резултатът на Анелия Карагьозян би бил четвърти сред мъжете, където са се пуснали 27 колоездачи.

Четвъртото издание на "24 часов маратон по планинско колоездене" е преминало при тежки условия - кал, дъжд и гръмотевици. По информация на организаторите състезателите са въртяли обиколки по трасе с дължина 10,9 км. с положителна денивелация от 390 м. Преобладавали са черните пътища/горски пътеки/, като за събуждане на ентусиастите тази година организаторите добавили няколко енергизиращи пътечки и два съвсем кратки асфалтови участъка за поемане на въздух. През нощта маршрутът е бил осветен, но съгласно правилника на състезанието всеки състезател е трябвало да притежава два фара с отделни захранвания.