Охрана във всички училища поиска директорът на полицията
Охрана във всички училища поиска директорът на полицията / Sofia Photo Agency
Охрана във всички училища поиска директорът на полицията
32521
Охрана във всички училища поиска директорът на полицията
  • Охрана във всички училища поиска директорът на полицията

Всички училищни сгради и детски градини във Великотърновска област са проверени от полицията и противопожарните служби в навечерието на новата учебна година, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Живко Коцев. Обследвани са състоянието на мазилките и стълбищата, покривите и таванските помещения.

За констатираните 340 пропуски са съставени констативни протоколи. Изпратени са 97 писма до общините за отстраняване на нарушенията. До началото на първия учебен ден трябва да бъдат подновени пешеходните пътеки и осветлението около училищата и детските градини.

МВР има готовност за осигуряване на охраната и обществения ред във връзка с началото на учебната година, гарантира комисар Коцев на среща с директорите на училища, организирана от МВР и Регионалния инспекторат по образованието. Шефът на полицията призова по възможност да се въведе физическа охрана и пропускателен режим във всички училища.

През миналата година охрана са имали само 47 училища от общо 105 в цялата област, сочи справка на Регионалния инспекторат по образованието. Пропускателен режим е въведен в 58 училища. Системи за видеонаблюдение са монтирани в 50 учебни заведения.

Засилено полицейско присъствие ще бъде осигурено около училищата в часовете на пристигане и тръгване на учениците от сградите, каза още комисар Живко Коцев.

Чуйте повече от него в звуковия файл.