Чумерна отказа да приеме Локомотив заради 800 лева такса-охрана
Чумерна отказа да приеме Локомотив заради 800 лева такса-охрана / Sofia Photo Agency

Предвидената за тази вечер среща за Купата на Аматьорската футболна лига между "Чумерна" и "Локомотив" няма да се играе и горнооряховци записват първата си  победа тази есен. Заради отказът на еленчани да домакинстват на "железничарите" бе присъден служебен успех с 3:0 и  продължават в следващата фаза на турнира, където на 15 септември ще срещнат "Спарта" /Самоводене/.

Причината „Чумерна" да откаже мачът са 800 лв. Толкова са поискали от полицията за охрана на мача. От местното РПУ настояли за засилено полицейско присъствие, след като разбрали, че предстои гостуване на спечелилите си буйна слава горнооряховски фенове. От Зоналния съвет на БФС във Велико Търново се опитали да спасят мача, предлагайки срещата да се изиграе в Горна Оряховица.

Шефовете на "Локомотив" приели, но пък се оказало, че в момента градският стадион в Г. Оряховица е без електрическо захранване. Кабелите били прекъснати по невнимание от фирмата, изграждаща подпорната стена срещу свлачището в района. Очаква се токът да бъде пуснат за неделното домакинство на "Локо" /Дряново/.

И двата железничарски отбора все още нямат спечелен мач в първенството на Северозападната "В" група. Гардове на охранителната фирма „Делта град" ще бдят за реда  по време на срещата от шампионата.