Две победи и една загуба за отборите ни във В група
Две победи и една загуба за отборите ни във В група / Sofia Photo Agency, архив

Спартанците записаха разгромен успех във Белене

Много нерви и по-малко футбол белязаха първото полувреме на срещата в Белене. Домакините се постараха с всички възможни средства да спират атаките на самоводчани, като често преминаваха границата между твърдата и грубата игра. В 25-ата минута Светослав Станчев се откъсна сам срещу вратаря на „Гигант", който го фаулира пред наказателното поле. Реферът Бойчо Бойчев санкционира стража с жълт жълт, въпреки че спартанците искаха червен.
В 42-ата минута Станчев проби отдясно и подаде към Светослав Караиванов, който от границата на пеналта стреля неспасяемо за 0:1.
Второто полувреме започна с гол от съблекалните. Не бяха минали и 120 секунди, когато Мартин Младенов центрира от корнер и Мариян Симеонов направи 0:2. След гола гостите заиграха така, че накараха публиката в Белене да ги аплодира. Отборът заигра с едно докосване и много движение и буквално скри топката на домакините.
Развихрилият се Караиванов покачи на 0:3 в 58-ата минута, а след това опъна мрежата още два пъти /75 и 80 минути/, за да завърши срещата с четири попадения. Ивелин Момчилов също се разписа, а седмият гол бе дело на Лъчезар Русев. „Спарта" можеше да направи резултата и двуцифрен ако Гавазов, Димитров, Младенов и Евтимов бяха оползотворили положенията си.
"Възхитен съм от желанието и играта на момчетата. Видях един колектив, един отбор, въпреки че „Гигант" изобщо не са слаб противник. Публиката на Белене изпрати нашите момчета с аплодисменти. Всички се раздадоха и играха футбол. За първи път от влизането ни във „В" група показаха всичко, което е необходимо" коментира изпълнителният директор Димитър Манолов.

Свищовлии спечелиха дунавското дерби

Отлична победа, като гости, футболистите на „Академик". Те отнесоха „Ситомир" с 3:0 в Никопол. Свищовлии откриха резултата в 21-ата минута, когато Венци Георгиев след подаване на Дюлгеров от 7- 8 метра вкара за 0:1. Домакините също имаха възможности и в 37-ата минута вратарят Иван Иванов спаси сигурен гол.
В 64- ата минута реферът свирна дузпа за „Ситомир", която Иванов спаси. Малко преди това „Академик" можеше и да удвои, но удар на Боби Борисов от 25 метра с мъка бе избит от вратаря.
Всичко се реши в 78-ата минута, когато пак Борисов от фаул прати топката в левия стълб и оттам в мрежата за 0:2. Никополци рухнаха и В. Георгиев изпусна сам срещу вратаря, а в добавеното време Ивайло Дюлгеров излезе на чиста позиция и оформи крайното 0:3.


"Локомотивът" изпусна пара и на козлодуйския бряг


Студен душ обля горнооряховци на стадион "Христо Ботев" в Козлодуй още във 2-ата минута. Бившият нападател на свищовският "Академик"- Румен Босилков изпълни пряк свободен удар от двайсетина метра по диагонала, топката тупна коварно пред Асен Борисов, който бе затруднен и от купа играчи пред него и спря в мрежата за 1:0. Домакините продължиха да нападат и на вратарят на "железничарите" се отвори много работа. На практика почти през цялото игрово време действията се водиха в полето на горнооряховци. Те показаха желание за игра, бориха се здраво, но в офанзивен план нещата за тях не се получаваха. Атаките им приключваха още в средата на терена и рядко стигаха до наказателното поле на "Ботев". Така основната тежест падна върху защитниците и вратарят, които бяха подложени на постоянен натиск. До почивката Асен Борисов спаси удари на Николай Ганчев, Цветослав Тодоров и Веселин Георгиев. В 37-ата минута обаче бе безсилен да спре Шанол Галиб. Състезател на домакините бе паднал на терена, но Босилков не спря да играе, напредна изведе Галиб и той вкара по диагонала за 2:0. През втората част Борисов се намеси сигурно още в няколко ситуации, а веднъж и гредата му помогна, след изстрел на Ганчев от фаул.

Останалите резултати от кръга: Спартак-1919 (Плевен) - Трявна 0:1,
Балкан (Белоградчик) - Торпедо (Борован) 6:0, Ботев (Димово) - Левски 2:1
Локомотив (Мездра) - Бдин (Видин) 2:2, Локомотив (Дряново) - Янтра-2000 (Габрово) 0:5.